Ring 922 82 808

Italiensk håndverk

Håndlaget i Italia

 
Allerede i 1987 anskaffet jeg en hvit liten kakkelovn til min stue. Hvert år har jeg og min familie vært i "fyr og flamme" når høststormer og vinterkulde satte inn slik at vi kunne fyre opp i dette smykke i rommet. Min er hvit med pistasjgrønt mønster. Her er det bare fantasien som setter grenser for hvilken fargekombinasjon du ønsker.

Den lille fabrikken startet i 1924 og eies og drives i dag av tredje generasjon i familien Scopetani. Under mitt besøk i fabrikken i landsbyen Lastra a Signa kunne jeg nyte et lite stykke autentisk landsbyliv utenfor vakre Firenze. Duftene, fargene, smakene av italiensk mat og vin hører med til kulturen som har klart å etablere det eksotiske ved å gjennom generasjoner lage kakkelovner som gir vakker og behagelig varme for kropp og sjel.